Multa lume este interesata de ajutorul social primit de emigranti in Canada, ceea ce nu este rau, desi scopul pentru care ajungi in Canada este acela de a gasi un loc de munca si a te stabili intr-o anumita regiune a Canadei. In Canada ajutorul social se poate acorda oricarui emigrant care se afla aici de mai mult de 3 luni (in zona Quebec), care poate dovedi ca a cheltuit deja suma pe care a declarat-o la emigrare.

Ajutorul Social in Canada

Ajutorul Social in Canada

Evident ca este foarte important si cum s-a cheltuit aceasta suma, dar o s arevin cu detalii legate de subiect cat de curand, acum vreau doar sa subliniez in careva randuri cand si cum se poate primi ajutorul social in Canada. Marimea ajutoruluil social depinde de numarul de membrii pe care ii are familia, cel mai dezavantajos caz este cel al unei persoane singure, ajutorul social nu iti permite sa traiesti din banii primiti, poate doar pentru mancare, dar pentru chirie cu siguranta ca nu ajung.

In momentul in care primesti acest ajutor din partea guvernului, va trebui sa indeplinesti si niste cerinte, de exemplu sa dovedesti ca te pregatesti pentru a gasi un loc de munca. In aceatsa perioada ai putea gasi mai usor de munca, pentru ca anagajatorii care primesc la munca persoane aflate in perioada de asistenta sociala primesc la randul lor o compensatie de la stat pentru o perioada scurta.

Oricum, sfatul nostru este sa nu va bazati pe ajutorul social, este mai bine sa va luati cu voi o suma mai mare de bani decat cea minim prevazuta in legislatia de emigrare, mai bine va gasiti un loc de munca stabil si incercati sa va completati studiile.