Escaladarea fara precedent a conflictului dintre Rusia si Ucraina a facut Canada sa reactioneze, inaintea Statelor Unite ale Americii, prin anutul ferm legat de neparticiparea Canadei la intrunirea G8 de la Soci. Pacat ca statele democratice nu au inteles asta inaintea olimpiadei de iarna, o lipsa in masa de la eveniment ar fi aratat Rusiei ca occidentul are vointa. Asa nu s-a demonstrat decat ca analistii ce prevesteau ca Putin va ataca imediat dupa olimpiada au avut dreptate.

Faptul ca Ucraina se va destrama este o certitudine, cand insa va avea loc evenimentul depinde acum doar de Rusia. cel mai rau pentru Romania este faptul ca va avea granita direct a cu rusii, zona de la gurile Dunarii va fi cu siguranta ocupata de armata rusa. Declaratiile razboinice ale lui Putin si ale ministrului apararii din rusia, conforma carora armata rusa va contola mai multe zone noi in curand, cum ar fi Nicaragua, Cuba si chiar Coreea de Nord, arata ca suntem in pragul unui dezastru la scara mondiala. Cum vei convinge de acum Iranul sau India sa renunte la arsenalul nuclear, cand exact acest lucru a dus la ocuparea Ucrainei de catre Rusia.

Va insemna destramarea Ucrainei revenirea teritoriilor romanesti la tara mama? Vom vorbi romaneste la Cernauti? Caci la Ismail vor fi cu siguranta trupele rusesti. Se mai indoieste astazi cineva de avantajele scutului anti-racheta din Romania? Fara el am fi acum la discretia amenintarilor rusiei!

Canada codamna Rusia