Asa cum probabil stiti, ati mai citit pe sutele de site-uri care povestesc despre emigrarea in Canada, primul pas este Autoevaluarea sanselor de a emigra in Canada. Adica pe site-ul oficial al Biroului de emigrari, introduceti date despre voi si despre sotul – sotia voastra. Puncatjul minim se obtine destul de usor in cazul a 90% dintre doritori. Ce va poate ajuta? Note bune la examenul de limba (de preferat sa le dati pe ambele), engleza si franceza.

Emigrare in Canada

Emigrare in Canada

Nu faceti economie acolo  unde nu e cazul, invatati si engleza si franceza – in cazul in care aveti nevoie de puncte – adica daca aveti punctaj insuficient sau la limita. Dati testele IELTS si TEFAQ, luati diploma si depuneti rapid dosarul.

In mod normal veti lua maxim de punctaj la varsta, daca sunteti peste 25 de ani si pana in 50. Deci asta e valabil pentru 99% din cei ce emigreaza in Canada, nu este un obstacol pentru nmeni.

Pentru studii si experienta profesionala veti lua sa zicem, categoria a doua, in cazul in care aveti o diploma – de liceu sau de facultate si aveti si experienta in domeniu, dovedita cu acte. Adica nu este necesar sa fii doctor in stiinte, trebuie doar sa ai trecut in cartea de munca exact specialitatea pentru care ai diploma respectiva.

Cei cu studii superioare stau evident mai bine, dar doar in cazul in care au macar un an lucrat pe specialitatea necesara. Studiati lista de meserii acceptate in Canada. Nu e grav daca nu sunterti fix pe ea, dar incercati sa nu va aventurati daca nu aveti macar 3 ani vechime in munca demonstrat cu acte. Riscati sa fiti respinsi pe motivul ca nu va pricepeti la nimic.

[Va urma ..]