Cea mai mare bataie de cap o ai cu lista documentelor ce trebuiesc trimise cu primul dosar pentru emigrarea in Canada, asa ca pentru inceput hai sa trecem in revista de ce documente ai nevoie, ce legalizezi si ce nu, ce ytraduci si ce nu traduci pentru a trimite primul dosar.

Dosar Emigrare in Canada

Dosar Emigrare in Canada

# In primul rand DCS-urile pentru aplicantul principal si cel secundar, cu toate anexele care au fost specificate in lista de documente.

# Doua exemplare din declaration des epoux  -sau conjoints de fait – daca este cazul evident, desi va sfatuiesc sa nu incercati varianta asta decat daca aveti ceva anu de cand stati impreuna legal la aceiasi adresa in buletine si daca aveti copii impreuna.

# Poze pentru fiecare dintre aplicanti

# Dovada platii – fiecare cum a platit, prin CEC formula CC, etc.

# Certificatul de autonomie financiara

Astea ar fi cele strict necesare pentru orice situatie, in cazuri deosebite, iata ce va mai trebuie:

-Daca aveti copii peste 22 de ani completati declaratia corespunzatoare
-Declaratia candidatului/ilor privind exersarea unei profesii sub in cadrul unui ordin profesional sau, dupa caz, a unei practici reglementate;
-Daca sunteti medici/profesori – declaratia corespunzatoare;
-Daca aveti rude de gradul I in Canada – tata, mama, frate, sora, sot/sotie, concubin/a, fiu/fiica, bunic/a – declaratia corespunzatoare;
-Daca sunteti conjoints de fait – dovada (adresa comuna- minim 1 an, certificat de concubinaj etc);

Acte ce trebuiesc legalizate (copii) – unele din ele trebuiesc intai traduse, deci faceti copii dupaoriginale, le legalizati, faceti traducerile apoi si acestea legalizate si ele.

# Acte studii=> BAC, facultate, Master etc.
# Foaie marticola de la ultima institutie de invatamant, adica daca aveti faculate, nu mai trebuie de la liceu, daca nu aveti studii superioare, trebuie foaia matricola de la anii de liceu – nu gimnaziu.
# Actele ce dovedesc vechimea in munca, se iau de la fortele de munca, din cate stiu nu se mai umbla cu carti de munca de ceva vreme.

Pentru situatiile deosebite vom reveni cu alta pagina, cu mai multe detalii.