Astazi am primit o intrebare de la un cetatean moldovean, legata de emigrarea in Canada, asa ca am decis sa raspundem tuturor celor ce au o astfel de neclaritate. Iata intrebarea si raspunsul la ea, speram sa va vedem pe cat mai multi peste putin timp in Canada.

  • Buna ziua. As avea o intrebare la dvs. In curind o sa am cetatenia romana. Pe viitor vreau sa emigrez in Canada. Vreau sa stiu de care documente o sa am nevoie, de pasaport roman sau e nevoie si de buletin, ca sa stiu pe care sa il fac. Va multumesc anticipat.

Chsinau-Quebec - Aeroport

Chsinau-Quebec – Aeroport

Pentru cetatenii din Republica Moldova este mai avantajos sa depuna documentele din tara, adica Moldova. De ce este mai avantajos sa emigrezi in Canada din Moldova?

Pentru ca fiecare tara are propria sa cota la emigrarea in Canada, iar Romania are de cateva ori mai multe aplicatii decat Moldova.

Ca cetatean roman nu ai nici un avantaj in plus pentru a emigra in Canada, deci de ce sa nu faci documentele asa cum este mai usor. Daca ai primit deja cetatenia romana, vei specifica ca ai doua cetatenii, nu este nici o problema, Canada accepta multipla cetatenie. In schimb scapi de o gramada de incurcaturi, legate de locul de munca sau domiciliu. Mai ales ca ar fi normal sa primesti documentele si corespondenta la adresa din Romania.

Prin urmare, este un avantaj sa fii cetatean roman, insa nu la emigrarea in Canada. Sa va dau un singur exemplu legat de avantaje: аjungeti in Europa cu avionul, aveti 3-4 ore sau de ce nu 10 ore de stat in aeroport. Cu cetatenia romana veti putea merge sa vizitati orasul sau un prieten. [ vom reveni..]