Cine nu tine minte vremurile in care Romania se compara cu Canada la numarul de locuitori, ei iata ca anii au trecut si noi suntem din ce ince mai putini si canadienii din ce in ce mai multi. Asta pentru ca acolo politica de emigrare este prioritate nationala. De aceea ei au si un minister al emigratiei, in persoana lui Marco Mendicino. Acest plan prevede ca incepand din acest an si pana in 2023 Canada va primi 400.000 de imigranți pe an, un numar impresionant am zice noi. Gasiti informatii utile si pe site-ul oficial al IRCC – Immigration, Refugee and Citizenship Canada.

Emigrare Canada – 2021

Atunci cand va decideti sa emigrati puteti sa va ocupati personal de acest proces sau puteti apela la o firma specializata. Evident ca daca apelati la o firma va implica si costuri, care nu sunt deloc mici. Doar ca aveti grija ca aceasta firma sau avocatul respectiv sa fie acreditati, adica CERTIFIED  IMMIGRATION  CONSULTANTS. Hai sa analizam cateva conditii de care se tine cont in 2021 in procesul de emigrare. In primul rand daca aveti copii in intretinere si ce varsta au: pana in 12 ani sau pana la 21 de ani.  Evident ca se ia in calcul daca sunteti sau nu casatoriti.

Canada primeste in special persoane calificate, asta nu inseamna ca trebuie sa aveti studii superioare ci ca trebuie sa fiti calificat intr-o meserie de care ei au nevoie. Ar mai trebui sa aveti si ceva bani pregatiti pentru a trece cu bine prin procesul de emigrare in Canada, pentru ca de anul trecut taxele de migrare au crescut. Asadar daca sunteti incadrati in clasa de emigrare economica – adica vreti sa deschideti o afacere, etc. taxa de examinare a dosarului a crescut de la 1.050 dolari canadieni la 1.575 dolari canadieni. Pentru cei care vor sa emigreze ca personal calificat, adica sa-si caute de munca, taxa a crescut pentru aplicantul principal de la 550 dolari canadieni la 825 dolari canadieni.

La cei care merg cu un partener – sot, sotie sau alte forme de convietuire taxa este ca si cea a aplicantului principal. Asa ca daca sunteti doi, pregatitiva sa scoateti din buzunar 1650 de dolari canadieni [ CAD ]. Au crescut si taxele pentru copii, astfel de la 50 dolari canadieni la 225 dolari canadieni. Taxa de rezidenta a crescut in schimb cu doar 10 dolari, de la 490 la 500. O familie cu doi copii va avea de achitat doar statului canadian 2.600 CAD. Nu uitati ca pe langa programul federal de emigrare mai exista si programe separate pentru fiecare provincie.

Emigrare Canada - 2021