Daca pentru romani emigrarea in Canada a devenit oarecum mai facila – in ideea ca pot merge dara viza, pentru moldoveni a ramas la fel de complicat sa emigreze in Canada. Mai nou am auzit despre programul ”Express Entry”, destinat pentru emigrarea in partea engleza a Canadei. Evident ca pentru asta va trebui sa sustineti Testul IELTS, adica sa aratati autoritatilor canadiene cat de bine cunosteti limba engleza. Avantajul programului este ca procesarea se face lunar, deci merge mult mai repede decat in cazul emigrarii prin programe regionale.

Emigrarea in Canada in 2019

Daca vrei sa te inscrii in programul ”Express Entry” de emigrare in Canada primul pas este sa intri pe site [ dupa ce ai citit totul despre ce anume prevede acesta! ]. Nu uita ca cel mai sigur mod de a te informa este sa citesti pe site-ul oficial cic.gc.ca, pentru ca acolo gasesti informatia actualizata. Daca ai rude in Canada primesti 15 puncte in plus, asadar le este mai usor acum sa memigreze celor ce au deja pe cineva acolo! Deci daca fratele sau sora ta au emigrat deja in Canada, au peste 18 ani si aveti cel putin un parinte comun, e cazul sa te gandesti la acest program.

In mod cert cei calificati sau cu diplome de studii superioare au mai multe sanse sa emigreze in Canada. Ins asi in programul ”Express Entry” conteaza punctajul. Maxim poti acumula 1200 de puncte, dar maximul de puncte pe care poti sa-l obtii pe baza profilului tau este de 600 de puncte. Ca sa depasesti acest punctaj va trebui fie sa fii selectat intr-unul din programele regionale fie sa ai deja o oferta pentru un contract de munca in Canada din partea unui angajator local.

In programul de emigrare ”Express Entry” sunt admisi 3000 de persoane, iar daca ai fost printre norocosi va trebui sa incarci in sistem actele care dovedesc ca te califici pentru a fi admis in Canada. Atentie! Minimul puncajului cu care esti acceptat nu este constant, dar din cele 1200 de puncte va trebui sa ai peste 450 [ o medie a ultimilor luni ]. In maxim trei luni vei primi rezultatul final, daca esti acceptat vei incepe demersurile finale si apoi iti iei bilet de avion! Bafta!

Programul ”Express Entry”