In data de 15 august marele compozitor roman Eugen Doga a sustinut un concert in Canada in fata unui numeros public romanesc si moldovenesc. Probabil ca acesta a fost cel mai placut eveniment cultural de la Montreal atat pentru romanii aflati aici dar si pentru emigrantii din Republica Moldova. Iar concertul a fost o incantare, mai ales ca a participat si naistul Vasile Iovu, atat de iubit in Republica Moldova dar si in Romania. Pe mine unul m-a bucurat ca s-a cantat Hora Unirii, iar eu care-l stiu pe Eugen Doga de multi ani – nu personal, ci de la concerte, stiu cat tine el la faptul ca este roman si spera sa vada in timpul vietii sale unirea infaptuita.

Eugen Doga va sustine un concert in Canada la Montreal

Am lasat titlul neschimbat insa am modificat putin textul, pentru ca am vrut neaparat sa scriu si despre concert. nu doar despre data la care acesta va avea loc. Asa ca nu trebuie s ava mire daca o parte din text este la viitor si o parte la trecut. Iar ca sa revin la ideea romanismului, evenimentul se numeste Festivalul Limbii Române în Canada și SUA si este la prima editie. Azi va mai fi un concert la Ottawa si pe 18 august la  New York.

Acum sa va zic si despre peripetiile pe care le-a trait Eugen Doga in drumul sau spre romanii din Canada si SUA. Mai pe scurt, si-a peirdut bagajele, dar asta nu l-a impiedicat pe comozitor sa fie langa colegul sau de concert,  Vasile Iovu. Nu poate fi o bucurie mai mare decat sa vedem cum romanii din Republica Moldova promoveaza arta si frumosul. Pentru ca suntem un popor frumos, nu-i asa?

Eugen Doga in Canada

Eugen Doga va sustine un concert in Canada la Montreal pe 15 august