Din pacate oricat de mult te vei stradui sa gasesti comunitatea moldovenilor din Canada nu o vei gasi, nu pentru ca nu exista, ci pentru ca este farmitata. Nu stiu de ce dupa 8 ani decand ne-am straduit sa ajutam moldovenii ce doreau sa emigreze in Canada, nu am reusit sa ii adunam intr-un singur loc. Zeci de site-uri careau atasate alte zeci de forumuri, marunte cu cateva sute de membrii, din care cativa activi.

Ala Mindicanu decorata de Mihai Ghimpu

Ala Mindicanu decorata de Mihai Ghimpu

Ne dorim sa schimbam acest aspect legat de emigrarea cetatenilor moldoveni in Canda, iar daca vechiul site a reusit sa adune peste 10 mii de moldoveni doritori sa afle informatii si sa contribuie la informarea celor aflati la inceput d edrum, credem ca acum cand noul site este facut intr-un mod profesional, aceasta situatie se va inbunatati si mai mult.

Este cunoscut deja ca cei mai multi moldoveni din Canada s-au stabilit in Quebec, probabil si pentru ca limba franceza este mai usor de invatat, iar noi moldovenii suntem in general mai sociabili, preferand sa mergem acolo unde mai sunt altii ca noi. Ce vreau sa facem incepand de azi? Sa demonstram ca putem si ca vrem sa devenim o comunitate mai unita si mai mare decat am fost pana acum.

Am decis sa acordam sprijinul nostru si Comunitatii Moldovenilor din Quebec, care speram noi sa se alature efortului nostru de a unifica diaspora moldoveneasca din Canada. Vom publiuca si interviul dat de Ala Mindicanu pentru e-Canada, vechiul nostru site al moldovenilor din Canada.