Anul acesta guvernul canadian a decis sa vina in sprijinul unor anumite categorii de emigranti in Canada. Astfel pentru cei vor sa emigreze in zona francofona, dar in afara Provinciei Quebec, din luna mai a acestui an au fost acordate noi facilitati. Cei mai avantajati sunt cei ce vor sa emigreze in Ontario, asa ca daca va ganditi sa aplicati, acum e cazul sa luati in considerare si aceasta varianta. Sa stiti ca sunt foarte multi romani in Ontario, aici functionand si Școala Publică de Limba Română din Kitchener, Ontario. Asadar chiar veti gasi o comunitate inchegata de romani aici, ramane doar sa ajungeti cu bine si sa treceti cu brio de presectie.

Noutati in procesul de emigrare in Canada

Va reamintim ca pentru cei care vor sa ajunga in partea engleza a Canadei, exista o mare comunitate de romani in Calgary, aici gasim si Scoala romaneasca din Calgary, singura de acest fel din vestul Canadei. In zona exista aproximativ 15.000 de romani, nu sunt la fel de multi ca in zona francofona, dar sufient de multi ca sa va simtiti ca acasa aici. Intr-adevar vremea forumurilor a cam trecut, azi lumea se intalneste pe FaceBook si se informeaza de pe site-urile serioase dedicatre comunitatilor romanesti din diaspora [ speram sa ne incadram si noi aici ].

Mai jos am afisat topul meseriilor cautate in Canada, pentru a va face o parere cat de usor va puteti gasi de lucru in Canada. Romanii pot veni acum fara viza, deci pana la urma daca aveti o cunostinta aici – rude chiar, pentru a va cauta ceva de munca si a va face o impresie despre viata in Canada, nu stica sa faceti o vizita de cateva luni. In speranta ca v-am oferit informatii folositoare, va mai asteptam alaturi de noi pe iCanada!

meserii Canada

Topul meseriilor căutate în Canada