Asa cum stiti probabil, Calgary este cel mai mare oras din provincia Alberta, dar nu este capitala acestei provincii. Capitala provinciei Alberta este la Edmonton, acest afiin al doilea oras ca marime dupa Calgary. Ca idee, in Alverta traiesc doar  3.236.906 locuitori, adica cam tot atatia cat traiesc in szona metropolitana a Bucurestiului. In Calgary traiesc aproximativ un milion de locuitori iar in Edmonton cam tot atatia.

Romanii din Calgary

In Calgary sunt destul de multi romani, o puteti vedea inclusiv pe FaceBook sau pe forumul romanilor din Calgary [ forumul romanesc din Canada este dupa parerea mea unul dintre cele mai mari ale unei comunitati aflat ein afara Romaniei], scopul nostru fiind acela de a crea un centru de informatii legat de emigrarea in Canada, dar si un loc unde romanii canadiei sa se exprime, am luat legatura cu doua portaluiri, e4UK si e4Fr – pentru a oferi spatiu pentru toti cei ce vor sa faca un site in limba engleza sau franceza [ evident ca se poate si in romana ], in mod gratuit. Puteti face site-uri ale afacerii voastre din Canda, sau un site de comunitate – de exemplu al contabililor din Calgary, Alberta sau de ce nu din oricare alta zona a Canadei.

Site-ul vostru va fi de forma numesite.e4uk.info daca este vorba de un site in limba engleza sau romana sau de forma numesite.e4fr.net daca este vorba de un site in limba franceza sau romana.

Romanii din Calgary