Asa cum multi dintre voi stiti, peste 800 de mii de romani traiesc astazi pe continentul nord-american, iar multi dintre ei sunt stabiliti in cele 10 provincii si trei teritorii din Canada. Multi cred ca alegerea cea mai potrivita este sa te stabilesti in Quebec sau Toronto, Vancouver sau Montreal, insa optiunile ar putea fi mult mai variate daca s-ar sti cate ceva despre comunitatea romanilor din Canada, in detaliu.

Stefan Hrusca in Canada

Stefan Hrusca in Canada

Cele 10 provincii unde puteti emigra in Canada sunt urmatoarele:
British Columbia cu capitatla in orasul Victoria. Evident ca majoritatea celor ce aleg pentru a emigra in British Columbia prefera cel mai mare oras al provinciei, Vancouver.

Alberta cu capitala la Edmonton, insa cei mai multi romani traiesc cu siguranta in cel mai mare oras care este Calgary.

Québec este cea mai mare provincie din Canada, limba oficiala este franceza, aici traiesc 7.700.807 de locuitori, dintrecare multi romani in cele doua mari orase Montreal si Québec .

O alegere buna este emigrarea in provincia Saskatchewan, cu capitala la Regina si cu cel mai mare oras, Saskatoon.

Una din provinciile unde puteti aplica pentru un program de emigrare provincial este Manitoba care isi are capitala la Winnipeg.

O alta provincie preferata de multi romani este Ontario, cu capitala la Toronto, cel mai mare oras din intreaga Canada. Tot aici se gaseste si capitala Canadei, Ottawa. Numele provinciei vine evident de la lacul cu acelasi nume, Ontario. Aici locuiesc peste 12.500.000 de locuitori, fiind cea mai populata provincie din Canada.

Nu ar trebui sa evitati nici provincia New Brunswick, o provincie cu capitala la  Fredericton. De ce va sfatuim sa o aveti invedere pentru a emigra in Canada? Pentru ca aici este singurul loc din Canada unde constitutia prevede ca limbi oficiale si engleza si franceza.

Nova Scotia este cea mai estica provincie, se gaseste pe insula cu acelasi nume si are capitala la Halifax. O zona excelenta pentru cei ce stiu engleza si cauta un loc linistit cu multe oferte de munca pentru cei ce au o calificare.

Va vom oferi detalii suplimentare pentru ultimile doua provincii ramase, Prince Edward Island si Newfoundland și Labrador, precum si despre cele trei teritorii, Yukon, Northwest Territories si Nunavut. In cazul in care doriti sa stiti mai multe depsre romanii din una din aceste provincii, lasati un mesaj pe pagina noastra de facebook, va vom raspunde cu placere si vom posta pe site noi informatii utile.