Poate ca una dintre cele mai mari comunitati de romani din Canada este in Toronto, capitala provinciei Ontario. Acesta este situat la granita cu SUA in jurul marilor lacuri. Din cei aproape 35.0000.000 de locuitiori ai Canadei in Ontario traiesc 12.541.410, o mare parte fiind romani emigrati dupa 1989 in Canada. In capitala traiesc 2.503.281 de persoane, Toronto fiind cel mai mare oras din Canada. In mare parte aici se vorbeste limba engleza, aici avand cartierul general cele mai mari televiziuni de limba engleza din Canada.

Romani in Ontario

Cele doua comunitati vorbitoare de limba romana din Ontario, romanii si moldovenii formeaza una dintre cele mai mari comunitati de emigranti din zona de este a Canadei. Desi multi opteaza pentru emigrarea in zona franceza, imediat dupa ce obtin viza canadiana se stabilesc in partea de limba engleza, Ontario si in special Toronto fiind preferate.

Romanii din Toronto se intalnesc in fiecare duminica la Biserica Ortodoxă Română Sfântul Gheorghe din oras, aceasta fiind centrul spiritual al comuitatii romanesti inca din anul 1954. In anul 2010 s-au implinit 20 de ani de cand Parintele Ioan Bunea pastoreste comunitatea de romani din Toronto, un om deosebit pe care va recomandam sa-l vizitati cu prima ocazie.

Pentru cei ce au nevoie de servicii consulare recomandam Consulatul General al Romaniei la Tortonto, adresa web fiind toronto.mae.ro. Daca doriti sa emigrati in Ontario sau Toronto va rugam sa va alaturati paginii nostre de FaceBook e-Canada, unde veti gasi multi prieteni care va vor ajuta cu raspunsuri la intrebarile pe care le aveti legate de emigrare sau de stabilirea in Canada. Nu uitati ca primul pas inainte de a va decide sa emigrati in Canada este Autoevaluarea, informatii la zi despre proces gasin si la noi pe site.

Romanii din Toronto