Indiferent de cat de bine esti informat cu privire la procesul de emigrare in Canada, mereu este nevoie de un sfat de la cel ce a trecut de mai multe etape ca si tine. Iata de ce am deschis acest subiect, unde cei mai avansati pot da sfaturi celor mai putin avansati in procesul de emigrare.

Sfaturi emigrare in Canada

Sfaturi emigrare in Canada

Indiferent cine va da un sfat, nu uitati ca cele mai importante informatii se gasesc doar pe site-urile oficiale, adica cele ce au .gov sau .gouv la sfarsit. Mai ales nu uitati ca frecvent apar modificari, deci ce era valabil acum cateva luni, cand cel ce va dat sfatul, poate fi deja depasit. Multe informatii utile gasiti si pe site-ul cic.gc.ca, iar daca limba engleza sau franceza va dau batai de cap, inseamna ca nu sunteti inca pregatiti sa emigrati in Canada.

Cel mai important sfat este deci: numai dupa ce ati gasit informatia corecta pe site-ul guvernamental puteti trece la fapte, altfel riscati foarte mult. Un exemplu elocvent, cineva in luna martie a trimis primul dosar la Viena, gresit! De ceva vreme dosarul se trimite direct in Canada.

Pentru cei ce vor sa emigreze in Quebec, vedeti ca deja de la 1 august 2013 s-a demarat noi reglementari pentru procesul de emigrare. Cum le gasesc pe site-ul oficial? Cautam pe internet:

Nouvelles règles et procédures d’immigration en vigueur à compter du 1er août 2013

De ce am dat cum sa cautam si nu link? Pentru ca sa stiti cum sa faceti cand nu aveti raspunsul la orice intrebare, il cautam in francenza sau engleza si alegem doar site-urile care au la final .gouv.qc.ca – cea mai sigura sursa de informare. Iata ce gasim aici:

Nombre maximal de demandes

Le Ministère acceptera un maximum de 20 000 nouvelles demandes de certificat de sélection du Québec dans le cadre du Programme des travailleurs qualifiés, après quoi les demandes reçues seront retournées.

Deci pentru anul acesta astea sunt numerele, 20.000 de candidati acceptati! Cu cat faceti un dosar mai bun, cu atat scurtati timpul de selectie!