Comunitatea noastra a depasit 300 de membrii, iata de ce credem noi ca este momentul sa discutam despre stadiul dosarului pe care l-ati depus – sau urmeaza sa-l depuneti pentru a ajunge in Canada. Asa cum deja stiti, incepand din martie s-a reluat procesul de analiza al dosarelor pentru cei ce isi doresc sa inceapa o noua viata in Canada.

Cum suntem suficient de multi ca sa tragem concluziile pe baza experientei acumulate, nu pe vorbe, hai sa vedem care poate fi stadiul dosarului vostru.

Stadiul dosarului meu de emigrare in Canada

Prima etapa in procesul de emigare in Canada este in mod evident trimiterea pentru acceptare a primlui dosar, deci daca esti in faza in care strangi actele, nu ezita sa intrebi pe FaceBook colegii care sunt intr-o faza mai avansata cum au rezolvat anumite probleme pe care tu nu reusesti sa le rezolvi cu privire la emigare. Pe baza intrebarilor noi vom face cate un articol ce va trata in detaliu fiecare aspect.

Daca ai trimis deja dosarul, te afli in faza a doua, cand astepti un raspuns la QSC – Quebec Selection Certificate – in cazul celor ce au aplicat la emigrarea in partea franceza, deci singurul lucru pe care poti sa-l faci este sa astepti. Desi ar trebui sa primesti un raspuns despre primirea dosarului, si implicit unnumar cu ajutorul caruia poti verifica online in ce stadiu este dosarul tau de emigarer in Canada, de multe ori acest raspuns intarzie.

Daca ai primit deja un raspuns favorabil, ai trecut la faza a treia, cand ori esti chemat la un interviu, ori esti invitat sa iti faci examenul medical.  Tot acum va trebui sa iti faci cazierul, care va certifica ca nu ai antecedente penale. Daca totul a decurs normal, va trebui sa trimiti pasaportul pentru a primi viza de emigrare in Canada.

Daca nu esti chemat la interviu, se va solicita un dosar cu acte autentificate notarial ce certifica toate aspectele legate de emigrare. Acest dosar, prescurtat CR – Cerere de rezidenta permanenta in Canada va fi si ultimul dosar depus, in mod teoretic daca nu ati dat date false, acesta se accepta de catre autoritatile canadiene.

Termenul de procesare al cererilor pe programul de emigrare Canada Federala – Federal Skilled Worker poate fi de maxim 15  luni (conform publicatiilor Ministerului Cetateniei si Imigratiei al Canadei)

Toronto