Precum stiti emigrarea in Canada nu mai este posibila fara testele de limba, iar pentru partea federala – dar si pentru cea franceza, caci ajuta la cresterea punctajului – testul IELTS este obligatoriu. Pentru a trece de testul de limba engleza, ce se sustine la Britsh Council, va trebui sa treceti de cateva probe: Listening – adica ascultare, une va trebui sa scrieti raspunsurile dupa ce ascultati un text, Reading – unde la fel ca la testul anterior, veti raspunde dar dupa ce veti citi textul si writing, une veti scrie nicste mici eseuri, pe o tema data.

la final veti sustine testul de speaking, unde veti vorbi liber cu un nativ vorbitor de engleza. Eu am dat testul la Bucuresti, in sala de conferinte de la Hotelul Caro, unde m-am si cazat. Cel mai greu mi s-a parut la testul de listening, caci stau cam prost cu auzul, iar daca nu tii ritmul, risti sa dai tot testul peste cap. Concluzia: rapiditate la scris si atentie maxima la ascultat.

Testul  IELTS se termina prin primirea unei diplome, la care ar fi preferabil sa obtineti nota generala peste 7 si peste sase la fiecare in parte. La reading a fost ok, caci ai suficient timp sa raspunzi, daca stii evident sa citesti corect.

Testul IELTS Online

La Writing va zic drept ca trebuie sa fii foarte atent ce scrii, nu e mult de scris, sunt doua teme mari si late, dar fiti pregatiti sa scrieti cat mai academic. Tips & trics: invatati cateva zeci de expresii -m texte scurte pe care sa le adaptati situatiilor diferite. Fie ca esti in aeroprt, in gara sau la metrou, exista sansa sa spui cam aceleasi lucruri. La fel cand povestesti depre o persoana anume, o functie sau astfel de chestii, asta te ajuta mult, cel putin doua puncte in plus.

La testul de speaking, multa atentie, desi cel ce te examineaza pare a fi prietenul tau, raspundeti pe larg, ca la socala, nu va faceti amic cu le, va zambi, dar nu el decide, testul e trimis in Anglia, se inregistreaza audio. Multa bafta!

Teste IELTS online