Cand ne decidem sa emigram in Canada avem de ales intre cele 10 provincii si trei teritorii ce compun al doilea stat ca marime din lume.  Peste 90 % din populatia Canadei este de origine europeana, deci atat romanii cat si moldovenii sunt bine veniti peste ocean. In mod evident cei mai multi au origine franceza sau engleza, iar chinezii depasesc ca procent chiar pe nativii canadieni, reprezentand 3,69% din totalul populatiei. Evreii si rusii sunt o comunitate importanta, primii reprezentand 1,18% respectiv 1,14 % din total.

Romanii din Ontario

Romanii din Ontario

Studiile arata ca peste  200.000 din populatia Canadei este de origine romana, adica aproximativ 0,6% din populatia Canadei. Nu e mult, dar nici putin. In consecinta cand emigrati puteti tine cont si de acest aspect. Daca tot v-ati decis sa emigrati, nu uitati ca 1 iulie este  Ziua Nationala a Canadei.

Prima intrebare cand alegeti unde sa emigrati in Canada este: de ce ati ales provincia sau orasul respectiv? Abia dupa ce ati stabilit criteriul, va trebui sa discutati cu cei ce sunt deja acolo, sa vedeti daca ceea ce va imaginati voi este chiar in conformitate cu realitatea.

Cu aceasta ocazie lansam discutia pe FaceBook legata de orasele si regiunile Canadei, pentru a veni in ajutorul cititorilor nostri.

Indiferent ca alegeti partea franceza sau engleza, partea de est sau pe cea de vest, de sud sau de nord, trebuie sa stiti ca este mai avantajos sa alegeti bine din prima clipa, decat sa va mutati frecvent dintr-o zona in alta. Un sfat bun este acela de a sta in orasul in care v-ati stabilit initial pana va echivalati studiile si sunteti admisi intr-o categorie profesionala. Nu ezitati sa folositi toate facilitatile gratuite pentru proaspetii emigranti, nu vei fi privit cu ochi rai, ba chiar veti fi apreciat, dand dovada de interes pentru acomodare in noua ta tara.